Blogit – BoMentis Coaching House
Näytä blogit aihealueelta:
Blogit

Onko coaching-taidoista hyötyä kesäloman suunnittelussa?

Kesän podcastissä Executive Coachit Anna Lönnroth ja Peter Peitsalo keskustelevat yhdessä siitä, kuinka heidän perheissään he yhdessä suunnittelevat onnistunutta kesälomaa.

Blogit

Coaching siivitti eksyneen opiskelijan takaisin raiteilleen

Viime tammikuussa tein päätöksen ryhtyä coachattavaksi. Olin tuolloin oman polkunsa kadottanut opiskelija, joka työsti opinnäytetyötään business coachingista.

Blogit

Ryhmä tyhmentää!

Sain itseni kiinni pohtimassa vanhaa sanontaa ”Joukossa tyhmyys tiivistyy”. Niin kulunut fraasi kuin se onkaan, jäin silti miettimään niitä tilanteita tai hetkiä, joissa ryhmä tyhmensi toisiaan. Mitä siinä tapahtui?

Blogit

Ongelmia tiimin systeemissä

Kouluttajamme Peter Peitsalo kertoo esimerkin tilanteesta, jossa ongelmat organisaation systeemissä haittasivat erään tiimin toimintaa. Samalla tarina on kuvaus siitä, kuinka ilmiöiden näkyväksi tekeminen mahdollistaa hankalien asioiden korjaamisen.

Blogit

Mitä tiimicoaching on käytännössä?

Tiimicoaching on koko tiimille yhtä aikaa toteutettavaa coachingia. Tiimicoaching on tehokas, vaikuttava ja taloudellinen oppimismenetelmä, jonka avulla saadaan tuloksia aikaan. Yleensä sovitaan tietystä määrästä coachin ja tiimin yhteisistä tapaamista, sovitaan toteutettava prosessi ja sille tavoite.

Blogit

Mitä tehdä, kun aika ei riitä?

Lue Marjut Alatalon blogista millä tavalla HR-asioista vastaava Kalle ratkaisi ajankäyttöönsä liittyviä haasteita coachingin avulla.

Blogit

Prkl Perrrttttii!

Ensikosketus kertoi kaiken. Johtoryhmän jäsenet sammuttivat jatkuvia tulipaloja, syyttivät enemmän tai vähemmän toisiaan niiden sytyttämisestä toimitusjohtajan väistellessä ilmiselviä ongelmia, jotka uhkasivat vaarantaa käsillä olevan suuremman luokan uudistuksen läpimenon.

Blogit

Ollako vai eikö olla?

Aloittaessani coachingtyöt, olin pihalla kuin lumiukko. Eräs asiakas otti minuun yhteyttä ja halusi coachingia. Toki olin kuullut coachingista ja olihan sitä myös työnohjaajakoulutuksessa sivuttu, mutta en ollut ikinä sitä tehnyt.

Blogit

Pilari-kortit tarjoavat sillan onnistumisiin

Toimiessani taannoin työnohjaajana, huomasin saavani koko ajan enemmän työnohjauspyyntöjä, koska minulla on coachingosaamista.

Blogit

Systeemisen coachingin kolme peruspilaria

Oletko koskaan miettinyt, mistä systeemisessä coachingissa on kyse? Entä millä tavalla se eroaa muista coachingin muodoista?

Blogit

Irti epävarmuuden kahleista

Martti on kokenut johtaja ja esimies. Hän on arvostettu ammattilainen omassa organisaatiossaan. Asiakkailtaan hän saa jatkuvasti erinomaista palautetta ja tiiminkin kanssa yhteistyö toimii.

Blogit

Kouluttautuminen coahciksi on investointia itseen

Kouluttautuminen coachiksi on iso investointi itseen. Vaikutukset näyttäytyvät parhaimmillaan sekä ammatillisella että henkilökohtaisella tasolla. Näin myös hyvässä prosessissa tulisi tapahtua, sillä coachingia tehdään tietotaidon ohella pitkälti omalla persoonalla.

Blogit

Aseta rohkeasti tavoitteita!

Ystäväni on kävellyt 750 kilometriä pitkän pyhiinvaelluksen. Matka alkoi Roncesvallesista Ranskan ja Espanjan rajalta ja päättyi Espanjan Santiago de Compostelaan.

Blogit

Menetelmien rikkaus parantaa konsultaatiotyön laatua!

Työ ja työelämä muuttuvat. Osa muutoksista ulottuu syvälle työelämään ja organisaatioiden toimintaan uudistaen kokonaisvaltaisesti niin organisaatiokultuurit kuin -rakenteetkin.

Blogit

Olen vastausautomaatti - minulla ei ole aikaa!

”Olin vastausoraakkeli, jolta tultiin pyytämään vastauksia ja jolta myös saatiin vastauksia. Kun valmennusosaamista ei ole, tulee henkilöstöpäälliköistä hyvin helposti vastausautomaatteja!”

Blogit

Systeemisestä ajattelusta rohkeutta muutokseen

Muutos ei ole koskaan helppo, varsinkaan jos muutoksen pitäisi tapahtua organisaation sisällä. Muutoksessa on mukana useampi osatekijä ja joissakin tapauksissa muutokseen ei haluta osallistua tai osallistuminen on vähäistä muilta osapuolilta. Tarvitaan siis eri näkökulmien ymmärtämistä - systeeminen ajattelu saattaa olla vastaus ongelmiin.

Blogit

Uutta virtaa toimintaan ryhmä- tai tiimicoachingin avulla

Odotukset esimiestyötä ja esimiehen kyvykkyyttä kohtaan ovat välillä kohtuuttomat. Esimiehen pitää osata olla erinomainen asiantuntija, hyvä ihmisten johtaja, kehittäjä, konfliktien ratkoja, talousihme, dokumentoija, ideoija, suunnannäyttäjä, tuloksentekijä, visionääri ja ennustaja.

Blogit

Virtuaalisuus on osa arkeamme – niin myös coachauksessa

Työpaikat, työyhteisöt ovat enemmän ja enemmän virtuaalisia. Fyysinen läsnäolo ei ole enää välttämätöntä tiimityön tekemiseen, vaan vuorovaikutuksen tavat moninaistuvat kiihtyvää vauhtia. Virtuaalitiimihuoneita on jo käytössä yrityksissä ja oppilaitoksissa.

Blogit

Opi oppimaan rennolla otteella

Kukaan ei ole syntynyt tähän maailmaan valmiina. On myös helppo päätellä ettei kukaan koskaan ehdi saamaan itseänsä täydelliseksi verrattain lyhyen elämämme aikana. On usein myös sanottu, että elämä on ikuista oppimista. Oppiminen alkaa jo syntymästä, ja siitä kun pitää opetella ottamaan ensimmäiset hengenvedot...

Blogit

Haasta itseäsi pois kuplasta: Neljä vipua kehittymisen aikaansaamiseksi

Esimiestyö on viime kädessä ihmisten johtamista. Kun halutaan saada aikaan muutosta parempaan, se tapahtuu johtamisen kautta. Helpommin kuitenkin sanottu kuin tehty.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste