Marjo-Riitta Ristikangas, Managing Director, Executive Coach

Marjo-Riitta Ristikangas

Managing Director, Executive Coach

Uskon, että ihmisissä on valtava määrä potentiaalia, voimaa ja rohkeutta sekä halua ja kyky kehittyä. Positiivisuus on lähtökohta. Tahto on voimavara. Tavoitteellisuus on onnistumisen edellytys.

Katso esittelyvideo

Executive Coach PCC ja trainer Marjo-Riitta Ristikangas on suomalaisen coaching-toimialan uranuurtaja ja valmentavan johtamisen pioneeri. Koulutukseltaan Marjo-Riitta on valtiotieteiden maisteri (VTM), sosiaalipsykologi, ICF-sertifioitu coach (PCC), psykodraamaohjaaja (CP) ja työnohjaaja, NLP Master sekä terveydenhoitaja.

Coaching House Oyssä Marjo-Riitta toimii sekä coach- ja fasilitointitaitojen kouluttajana että koulutuskokonaisuuksien suunnittelijana ja asiakastyytyväisyyden johtajana. Kouluttajan roolissa hän yhdistää kiinnostuksen ryhmän dynamiikasta ja siihen vaikuttamisesta sekä henkilökohtaisen oppimisprosessin lainalaisuuksista. Työkseen hän business coachaa pääasiassa ylintä johtoa niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Marjo-Riitta on BoMentis Oy:n toimitusjohtaja, jossa hänen työnkuvaansa kuuluu kokonaisvaltaisten valmentava johtajuus -ohjelmien ja organisaatiokulttuurinmuutoshankkeiden konseptointi ja toimeenpano asiakasorganisaatioissa.

Marjo-Riitta on valmentavan johtajuuden ja vaikuttamisen todellinen suunnannäyttäjä. Hän on kirjoittanut kirjat Valmentava johtajuus (2017, 5. painos) ja Valmentava esimies (2014), joissa hän kiteyttää ajatteluaan johtajuudesta, joka keskittyy yksilön ja ryhmien potentiaalin käyttöönottoon. Teokset ovat edelleen luetuimpien ammattikirjojen joukossa ja antaneet monelle lukijalle uuden suunnan työelämässään.

Marjo-Riitta on innokas kehittäjä ja hän nauttii olla mukana erilaisissa ammattiryhmissä. Hän on ollut hallitusvastuussa mm. Suomen Coaching -yhdistyksen ja Suomen Sosiaalipsykologit ry;ssä. Lisäksi hän on yksi ICF-Finlandin (ICF=International Coaching Federation) perusjäsenistä sekä sen ensimmäisen hallituksen eettisen toiminnan vastuujäsen. Vuosina 2011–2018 Marjo-Riitta toimi Suomen coachingin ja mentoroinnin eettisessä toimikunnassa ja oli toimikunnan puheenjohtajana vuosina 2015–2018.

Kirjallinen tuotanto

 • Tiimin valmentaminen. Systeemisiä työkaluja valmentavan kulttuurin rakentamiseen.
  (& Lönnroth, Anna & Ristikangas, Vesa & Ristikangas, Victoria) 2020. Alma Talent.
 • Valmentava mentorointi
  (Ristikangas, Vesa & Alatalo, Marjut) Kauppakamari 2019.
 • Valmentava esimies. Onnistumisia palvelevat positiot.
  (& Grünbaum, Leni) 3. panos, 2018. Alma Talent.
 • Valmentava esimies, sähköinen kirja
  (& Grünbaum, Leni) SanomaPro 2013, Alma Talent.
 • Valmentava johtajuus
  (& Ristikangas, Vesa) 7. painos, 2019. Alma Talent.

Kuuntele Marjo-Riitan haastattelu, Radio Dei 1.2.2006:

Osa 1
Osa 2

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste