Johtoryhmä innostuksen rakentajana -seminaari | BoMentis Coaching House

Johtoryhmä innostuksen rakentajana -seminaari

Case LähiTapiola

BoMentis toteutti Innon nimipäivänä LähiTapiolan johtajille ja johtoryhmien jäsenille seminaarin teemalla ”Johtoryhmä innostuksen rakentajana”. Yhteinen pohdinta keskittyi siihen, miten johtoryhmään on mahdollista saada lisää energiaa ja virtaa. Erityisesti huomio kiinnittyi siihen, mitä yksittäinen johtoryhmän jäsen voi tehdä vaikuttaakseen ryhmän toimintaan.

Jokaisella johtoryhmän jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa. Liian usein vastuuta siirretään pois itseltä ja oletetaan, että toisten, erityisesti ryhmän vetäjän, tehtävänä olisi lisätä ryhmään energiaa ja innostusta. Entä, jos jokainen johtoryhmäläinen ottaisikin vastuuta myös oman ryhmän energiamäärän lisäämisestä? Miten se käytännössä tapahtuu?

Johtoryhmän jäsenen viisi kysymystä ja 10 toimintatapaa energian valjastamiseksi

  1. Mikä on aiheen merkitys ja tärkeys?
    • Varmistan työskentelyn mielekkyyden kysymällä: Miksi tämä on tärkeää?
    • Sanon ääneen, jos olen epävarma käsiteltävän asian/keskustelun merkityksestä tai kytkennästä strategiaan.
  2. Miten pysyn aikuisen roolissa – ja olisin vielä huomennakin ylpeä?
    • Pidän itseni rakentavassa, pohtivassa roolissa, joka vie asioita eteenpäin.
    • Ohjaan itseni ajattelemaan. Ajattelu vaatii vaivannäköä ja vaistojensa voittamista.
  3. Miten rakennan yhteistä keskustelu- ja flow-tilaa?
    • Ilmaisen arvostustani toisille.
    • Viipaloin käsiteltävät sopivan kokoisiksi, jotta voimme keskustella niistä.
  4. Mitkä ”kissat” on nyt nostettava pöydälle?
    • Nostan pöydälle asiat, jotka käsittelemättöminä vievät energian ja tekevät työskentelystä merkityksetöntä teatteria.
    • Puutun arvostavasti myös kollegani mahdolliseen epäkohteliaaseen käyttäytymiseen
  5. Miten varmistan aikaansaamisen?
    • Merkitsen sovitut asiat kalenteriin ja varmistan, että muutkin tekevät niin. Vien myös asioita eteenpäin yhdessä muiden kanssa tapaamisten välillä.
    • Kerron onnistumisista ääneen.

Johtoryhmän energian ja innostuksen määrä kulminoituu lopulta siihen, mitä on ryhmän luottamuksen taso. Mitä vapaammin itse kukin pystyy olemaan oma itsensä ja tuomaan vahvuuksiansa esille ryhmässä, sitä varmemmin myös energia on myönteisessä käytössä. Luottamus ei synny itsestään, vaan sen rakentumiseen on tietoisesti panostettava. Yksittäisen johtoryhmäläisen kannalta seuraavat vinkit tarjoavat suuntaviivoja.

  1. Puhun epävarmuusalueista avoimesti. Johtoryhmässä itseluottamusta ja yksilöllistä pätemisen tarvetta riittää. Kun johtoryhmän jäsen uskaltaa ilmaista myös varmuuden kääntöpuolta, se paradoksaalisesti herättääkin luottamusta.
  1. Kerron itsestäni. Jokainen johtoryhmäläinenkin on ihminen. Mitä enemmän johtoryhmäläiset puhuvat omasta itsestään ja myös elämästään työn ulkopuolella, sitä enemmän luottamusta syntyy.
  1. Otan riskejä. Luottamuksen rakentuminen on lopulta riskinottamisen funktio. Ne hetket, kun johtoryhmän jäsen uskaltaa ottaa vaikeampia asioista yhteiseen käsittelyyn, syntyy tila ryhmän luottamuksen kasvulle. Tavoitteena on oppia ryhmänä keskustelemaan myös vaikeimmista asioista rakentavasti.

Lopuksi

Kiitokset LähiTapiolan johtoryhmien jäsenille antoisasta iltapäivästä, joka tulvi yhteistä ajattelua ja energiaa.

Toivommekin samalla myös muille olemassa oleville ja myös tuleville asiakkaillemme innostavaa ja energistä kesälomaa. Edelläolevat 10 energisoivaa toimintatapaa ja kolme luottamuksen edistämisen keinoa toimivat myös suhteissa työn ulkopuolella. Ota riski ja kokeile.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste